jueves, 10 de septiembre de 2015
ENTRADAS AGOTADAS PARA A CITA COS VIÑOS DA D.O. RIBEIRO E CARLOS BLANCO, HOXE XOVES NA CIDADE DA CULTURA
martes, 8 de septiembre de 2015
La Ruta do Viño Rías Baixas iniciará su programación especial de vendimia con una cata comentada a bordo de un catamarán el día 18 de septiembre
sábado, 15 de agosto de 2015
Gran interés por las visitas de los Buses del Vino de la Ruta do Viño Rías Baixas
- Los participantes se sorprendieron con los sistemas de emparrado y con la existencia de vinos tintos y espumosos en la D.O. Rías Baixas
jueves, 13 de agosto de 2015
Chega a 49ª Edición da Feira do Xamón da Cañiza, Festa de Interese Turístico de Galicia.
Nava Castro resalta na presentación da Feira do Xamón da Cañiza a importancia da gastronomía como un dos valores diferenciais de Galicia como destino turístico
- A directora de Turismo de Galicia interveu hoxe na presentación da 49ª Edición da Feira do Xamón da Cañiza, que se celebrará o 15 de agosto
- A Festa do Xamón da Cañiza conta coa declaración de Interese Turístico de Galicia dende 2013. Desde entón, esta festa é unha referencia imprescindible no calendario gastronómico galego
- Esta nova edición contará cuns Certames de Cortadores Profesionais e Amateurs
- Unha das fortalezas identificadas no Plan Integral de Turismo de Galicia é a gran variedade e calidade dos produtos enogastronómicos de Galicia
Entre as fortalezas identificadas polo Plan Integral de Turismo de Galicia figura a gran variedade e calidade dos produtos enogastronómicos de Galicia como elementos que constitúen vantaxes competitivas e diferenciais a respecto doutros destinos.
lunes, 20 de julio de 2015
Oscar de Toro ya recorre el Camino de Santiago con #OscarOnTheWay
• Reivindicar el Camino como lugar de reflexión, encuentro y solidaridad es el objetivo de la acción
A través del facebook de Galicia Calidade:
https://www.facebook.com/GaliciaCalidade
Durante los siete días de recorrido, la comunicación y difusión de lo en que en ella suceda tendrá su reflejo continuado en Internet. dentro de una iniciativa que bajo el nombre de #OscarOnTheWay tiene como objetivo reivindicar el Camino como lugar de reflexión y de encuentro. La acción es una muestra de “solidaridad” con los caminantes, a los que queremos agradecer su esfuerzo y que sientan el ánimo y la hospitalidad de los gallegos.
Durante las etapas que Oscar de Toro se fomentará el conocimiento de las empresas del sector primario gallego como elemento diferenciador.
Por ello esta acción es una muestra de la colaboración y cooperación del tejido empresarial gallego con uno de los grandes acontecimientos, el Camino, de la historia de Galicia. Se buscó y se encontró la colaboración de numerosas empresas gallegas. Así mismo colaboran también distintas instituciones y organismos entre los que destacar Galicia Calidade.
El seguimiento de las acciones se podrá realizar desde los canales 2.0 de Galicia Calidade (Youtube, Facebook y Twitter) y ya desde allí se podrán difundir y compartir por el resto de personas que acompañarán al protagonista de la acción. La interactividad a través de Twitter y Facebook será total en todo momento y se pondrán en marcha dos concursos uno de fotografía del Camino a través de Instagram y otro en Facebook en que el premio es una joya relacionada con el Camino.
Las etapas y las localizaciones son las siguientes:
DIA
|
ETAPAS
|
inicio/Fin
|
||
Domingo
|
19-‐jul
|
ETAPA 0
|
O Cebreiro
|
|
Lunes
|
20-‐jul
|
ETAPA I
|
||
Inicio
|
O Cebreiro
|
|||
Final
|
Sarria
|
|||
Martes
|
21-‐jul
|
ETAPA II
|
||
Inicio
|
Sarria
|
|||
Final
|
Portomarín
|
|||
Miércoles
|
22-‐jul
|
ETAPA III
|
||
Inicio
|
Portomarín
|
|||
Final
|
Palas de Rei
|
|||
Jueves
|
23-‐jul
|
ETAPA IV
|
||
Inicio
|
Palas de Rei
|
|||
Final
|
Melide
|
|||
Viernes
|
24-‐jul
|
ETAPA V
|
||
Inicio
|
O Pino
|
|||
Final
|
SANTIAGO
|
|||
Sábado
|
25-‐jul
|
ETAPA FINAL
|
SANTIAGO
|
|
- • Galicia Calidade
- • GoldCar
- • Tee Travel
- • Eroski
- • Estrella Galicia
- • Cabreiroá
- • Cafés Candelas
- • Ingapan
- • Aceites Abril
- • Aguas de Mondariz
- • Ardentia
- • Aira do Camino. Comercio Rural Galego
- • Casa Calzada. Comercio Rural Galego
- • Hotel Spa Augusta (Sanxenxo)
- • Hoyel Louxo ( A Toxa)
- • Feiraco
- • Coren
- • Gafas Carrussel
- • Bodegas A Coroa
- • Pazo de Vilane
- • Diecisietecosas.com
- • Kiwi Atlántico
- • Bodegas Quinta de Buble
- • Avícola de Galicia
- • Conservas Luis Escurís Batalla
- • Adega Os Eidos
- • Quesos Cas Leiras
- • A Pementeira
- • Bodegas Nairoa
- • Pulpo Gallego Pereira
- • Bodegas Vilarvín
- • Lacteos Anzuxao
- • Bodeguilla de San Lázaro
- • Hostal dos Reis Católicos. Paradores
- • Vermut St. Petroni
jueves, 2 de julio de 2015
GastroyPoliticia participa con GaliciaGastro como jurado de la 4ª edición de "Espétalle un pincho" en Moraña"
- Durante dos días los hosteleros de Moraña darán a conocer sus propuestas de elaboración alternativas al "Carneiro ao Espeto".
- Encuadrado en la programación de la XLVI Festa do Carneiro ao Espeto, declarada de interés turístico galego, esta ruta de tapas celebra su cuarta edición.
- El jurado estará compuesto por miembros del grupo Galicia Gastro .
jueves, 18 de junio de 2015
Vilagarcía oferta dende mañá una ruta na que participan 20 establecementos que presentan outras tantas tapas de carácter creativo
O público poderá votar pola súa tapa favorita tanto nos propios locais como a través do móbil e participar no sorteo de máis de 30 premios
O prezo por tapa é de 1,80 euros excepto o xoves 25, que será o "Día do Tapeador" no que se cobrarán a 1,50€
Vilagarcía, 18 de xuño de 2015. Vinte tapas de moi coidada elaboración e presentación son as que dende mañá e ata o día 28 ofrecerán en Vilagarcía os outros tantos locais hosteleiros (cinco deles ubicados en Carril) que participan na terceira edición da Ruta Concurso de Tapas ‘Destapa Vilagarcía’
Hai un pouco de todo. Propostas tan innovadoras como Polbo encebolado en sobres de pasta brick con queixo afumado e pementón da Vera, o tataki de atún crocante con escuma de pataca, algas, pétalos e vinagreta de mango, a ensalada de paté mariñeiro con queixo do Cebreiro, gelée de albariño e crocante de gambón ou o polbo afumado sobre escuma de cachelos e pementón esferificado.
E outras de corte máis clásico como a tosta de polbo, gulas e langostino "al ajillo", a carrilleira de porco ibérico con salsa de foié de pato sobre cama de ovos rotos ou o roliño de xamón recheo de salmón, mazá e delicias do mar con xugo de tomate.
O prezo por tapa é de 1,80 euros; de 2,80 se vai acompañado dun botellín de cerveza ou de 3,20 se se toma cun viño ou un refresco.
CONCURSO
O público poderá votar pola súa tapa favorita de entre as 20 propostas. Para elo deberá facerse cun Libro de Ruta, dispoñible en todos os locais participantes, e ir selándoo cada vez que deguste una tapa ata completar un mínimo de dez establecementos. Unha vez que conte cos dez selos poderá votar e depositar a súa papeleta, cos seus datos para poder ser localizado no caso de que resulte premiada, nas urnas que hai en cada local.
Do reconto de todos os votos correctamente emitidos sairán o primeiro, segundo e tercer premio á mellor tapa de ‘DesTapa Vilagarcía’.
Entre todas as papeletas depositadas realizarase un sorteo de máis de 30 premios, entre os que destacan unha escapada a un hotel de Cee con subida ao monte Pindo con guía incluida, vales de compra na praza de Abastos de Vilagarcía, en Zona Aberta e en Gadis, circuitos despa, reproductores Mp4, unha cafeteira de cápsulas e diversos lotes de viños, conservas e productos gourmetentre moitos outros.
APP PARA MÓBIL
Este ano, como novidade o público poderá seguir a ruta e incluso votar pola súa tapa favorita a través da aplicación Rutappa.
Para elo deberá primeiro descargar a aplicación gratuita dende Google Play ou App Store. En Rutappa terá as fotos e a descripción de todas as tapas así como a ubicación dos 20 locais participantes.
A organización outorgará un premio á tapa máis votada a través de Rutappa. Así mesmo, tamén se sortearán varios premios entre os que utilicen esta app para votar.
CONCURSO DE TIRAXE DE CAÑAS
Aínda que a ruta das tapas no dará comezo ata o venres pola tarde, o venres ao mediodía terá lugar o IICampionato de Tiraxe de Cerveza ‘Mahou – Destapa Vilagarcía’, no que poderán participar os 20establecementos inscritos na ruta.
A proba desenvolverase, de xeito público, na praza de Galicia a partir das doce do mediodía. Os participantes no campeonato deberán pasar unha primeira eliminatoria na que terán que servir dúas canas de Mahou Clásica en dous minutos.
O xurado valorará a actividade de cada participante puntuando, en base a uns parámetros previamente establecidos, o estilo, técnica e forma de tirar a cervexa, o acabado, cremosidade da escuma e limpeza, así como a súa presentación.
O gañador do II Campionato de Tiraxe de Cerveza‘Mahou-Destapa Vilagarcía’ que recibirá como premio o seu peso en cerveza e un diploma acreditativo.
Todas as actividades e premios desta ruta das tapas así como a relación e as fotos das tapas poden ser consultadas na web www.destapavilagarcia.com ou a través de facebook.com/destapa.vilagarcia
viernes, 12 de junio de 2015
Expresión Barroca, la nueva serie limitada de vinos de Ponte da Boga