Nava Castro resalta na presentación da Feira do Xamón da Cañiza a importancia da gastronomía como un dos valores diferenciais de Galicia como destino turístico
- A directora de Turismo de Galicia interveu hoxe na presentación da 49ª Edición da Feira do Xamón da Cañiza, que se celebrará o 15 de agosto
- A Festa do Xamón da Cañiza conta coa declaración de Interese Turístico de Galicia dende 2013. Desde entón, esta festa é unha referencia imprescindible no calendario gastronómico galego
- Esta nova edición contará cuns Certames de Cortadores Profesionais e Amateurs
- Unha das fortalezas identificadas no Plan Integral de Turismo de Galicia é a gran variedade e calidade dos produtos enogastronómicos de Galicia
A directora de Turismo de Galicia, Nava Castro, e mais o alcalde da
Cañiza, Miguel Domínguez, presentaron hoxe na Cañiza a XLIX Edición da
Feira do Xamón.
A Feira do Xamón da Cañiza conta coa declaración
de Festa de Interese Turístico de Galicia desde 2013. Desde entón, esta
festa é unha referencia imprescindible no calendario gastronómico galego
xa que esta distinción incrementou a repercusión e a sona dunha cita
que ano tras ano supera as súas expectativas.
Así, o 15 de agosto,
A Cañiza acollerá a 49 edición deste festexo que este ano inclúe como
novidade o Certame de Cortadores Amateurs de Xamón que se suma á segunda
edición do mesmo certame para profesionais. Deste modo, todo o xamón
servido na feira córtase a man no recinto feiral da Carballeira do
Cacharado.
Esta festa ten o gran atractivo de exaltar un produto
de gran calidade que caracteriza esta zona, dado que o seu clima, a
situación xeográfica e a temperatura propician as condicións idóneas
para producir o mellor xamón da nosa comunidade.
Durante o acto de
presentación, a directora de Turismo de Galicia resaltou o traballo da
organización, promoción e difusión desta cita gastronómica que cada ano
consegue que o xamón sega a ser o mellor embaixador desta terra.
Ademais, Nava Castro destacou a gran oportunidade que supón a Feira do
Xamón para a difusión dos recursos turísticos e patrimoniais do
territorio entre os que destaca a Virxe da Nosa Señora da Franqueira,
unha das tallas mariana máis antigas de Galicia.
Neste senso, a
directora de Turismo comentou que a actuación no contorno e santuario da
Franqueira serve para a posta en valor cultural e turístico deste
templo ao tempo que se promove a imaxe e a cultura galega. “A mellora da
sinalización e recuperación de diferentes enclaves turísticos, a
mellora de accesos e servizos, así como a urbanización do entorno da
igrexa son elementos prioritarios para enaltecer o valor patrimonial e
histórico que posúe este lugar” explicou.
Importante reclamo de atracción turística
Entre as fortalezas identificadas polo Plan Integral de Turismo de Galicia figura a gran variedade e calidade dos produtos enogastronómicos de Galicia como elementos que constitúen vantaxes competitivas e diferenciais a respecto doutros destinos.
Entre as fortalezas identificadas polo Plan Integral de Turismo de Galicia figura a gran variedade e calidade dos produtos enogastronómicos de Galicia como elementos que constitúen vantaxes competitivas e diferenciais a respecto doutros destinos.
Nava Castro explicou que
a enogastronomía adopta un papel moi destacado nas accións relacionadas
coa oferta turística baseada no patrimonio e nos recursos endóxenos,
buscando a desestacionalización e os novos públicos.
“A conxunción
entre o patrimonio industrial e a industria viva, unido á
enogastronomía, o mar ou a artesanía son outras opcións para o
desenvolvemento e promoción de produtos turísticos”, afirmou Nava
Castro. A directora continuou explicando que tamén se está a traballar
no desenvolvemento e promoción do produto transversal do turismo
enogastronómico en coordinación con Galicia Calidade e no fortalecemento
e dinamización das adegas e viticultores das Rutas dos Viños de
Galicia.
0 comentarios:
Publicar un comentario